Katibe yönelik cinsel tacizle suçlanan savcı hakim karşısına çıktı

tarafından
32
Katibe yönelik cinsel tacizle suçlanan savcı hakim karşısına çıktı

4 Mart 2022’de meydana gelen olayda, kendisini meskene bıraktıktan sonra ısrarla konutuna gelen savcı tarafından cinsel tacize uğradığını tez eden katibin Yargıçlar ve Savcılar Konseyi’ne dilekçe sunarak şikayetçi olmasıyla ortaya çıkmıştı.

Adalet müfettişlerince yapılan inceleme sonrasında Anadolu Adliyesinde vazifelisi savcı Ş.B’ye İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “Cinsel taciz” cürmünden dava açılmıştı. 24 Nisan’daki duruşmada dinlenen şikayetçi katip sözünde, olay günü çalıştıktan sonra savcının ısrarla kendisini meskene bırakmak istediğini, yeniden ısrarı üzerine otomobiline binmek zorunda kaldığını, araçtalarken, “Adliye dışında bana ‘savcım’ deme, ismimle hitap et’ dediğini, meskenine de ısrarları ve etrafın yanlış anlamaması için aldığını, konutta oturduğu sandalyeyi kendisine çekerek kolunu sıvazladığını sav etmişti.

Duruşmada şahit olarak dinlenen katibin yazı işleri müdürü de, katibin olayı o gün itibariyle kendisini anlattığını doğrulamıştı. Davetiyeye karşın duruşmaya katılmayan savcı Ş.B. hakkında ise zorla getirme kararı çıkarılmıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan savcı Ş.B. geldi. Mağdur katip ise katılmadı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savunması sorulan savcı Ş.B. suçlamaları kabul etmediğini belirterek olayın olduğunun sav edildiği gün kendi katibinin müsaadeli olduğu için yazı işleri kalemini arayarak bir katip talebinde bulunması üzerine şikayetçinin gönderildiğini söyledi.

Sanık savcı Ş.B. “Kendisi geldi, 1-2 saat mesai bitimine kadar çalıştık. Kendi katibimden bile mesai saatlerinden sonra çalışma talebinde bulunmam. Adliye üzere kalabalık ortamda kendisini otomobile bindirip zorla götüreceğim bu türlü saçmalık olamaz. Olaydan 7 ay sonra haberdar oldum. Şikayetçi kamera araştırması bile istememiş. Haberim olsa ben kendim isterdim. O gün nereye gittiğini hatırlamam mümkün değil. Ayrıyeten telefonumun baz vermesi olağan, o etrafa yakın oturuyorum. Ben de telefonu bile kayıtlı değil.” dedi.

Savcı Ş.B. olayın üzerine atıldığını söyleyerek “Bunun sebebi, en ağır ofiste çalışıyor olması. Bütün katipler gitmek için başvuruyor. Bana öbür ofiste çalışmak istediğini söylemişti. Ben de gitmeniz güç dedim. Şikayetçi olaydan sonra emniyete ya da savcılığa gitmemiş, müdürüne anlatmış. Bu olay sonrası da ofisi değişmiş” dedi. Sanık avukatı da müvekkilinin beraatini talep etti.

AİLE BAKANLIĞI AVUKATI KATILMA TALEBİNDE BULUNDU

Duruşmaya gelen Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı avukatı, bir kamu görevlisinin sadece yeri değişsin diye birinci olarak müdüre giderek uzun yıllar konuşulacak bir olayı uydurmasının mümkün olmadığını belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

MÜTALAA İÇİN SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Aile Bakanlığı avukatının talebini kabul eden mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için belgeyi savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.