FED faiz kararı ne vakit açıklanacak? (2023 FED haziran ayı PPK faiz kararı)

tarafından
48
FED faiz kararı ne vakit açıklanacak? (2023 FED haziran ayı PPK faiz kararı)

Haziran ayı FED faiz kararı toplantısı, dolar, altın ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. FED Lideri Jerome Powell’ın cuma günkü açıklamalarında Fed’in faiz artışlarını durdurabileceği sinyali vermesinin akabinde, haziran ayı faiz beklentisi araştırılıyor. Pekala, FED faiz kararı ne vakit açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE VAKİT?

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belirli oldu.

Buna nazaran; FED faiz kararı toplantısı 14 Haziran tarihinde yapılacak ve akşam kritik faiz kararı açıklanacak.

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE İSTİKAMETTE?

ABD Merkez Bankası (Fed) Lideri Jerome Powell’ın cuma günkü açıklamalarında Fed’in faiz artışlarını durdurabileceği sinyali vermesi, hisse piyasalarındaki satış baskısını sınırladı.

Powell, bankacılık kesimindeki gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkıda bulunduğunu, faiz oranlarının olağanda olması gerektiği kadar yükselmesinin gerekmeyebileceğini söz etti.

Fed’in mevcut siyasetini “kısıtlayıcı” olarak nitelendiren Powell, şimdiye kadarki sıkılaşmanın gecikmeli tesirleri ve son bankacılık gerilimlerinden kaynaklanan kredi sıkılaşmasının boyutu hakkında belirsizlikle karşı karşıya olduklarını aktardı.

Powell, bankanın gelecek kararlarının bilgilere ve gelişen görünüme bağlı alınacağını yineledi.

NİSAN AYI FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, siyaset faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek düzeyi olan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat