Maltepe’de cephanelik üzere mesken: 52 silah ve 21 silah kutusu ele geçirildi

tarafından
30
Maltepe’de cephanelik üzere mesken: 52 silah ve 21 silah kutusu ele geçirildi

İstanbul Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü gruplarınca, Maltepe ilçesi Osmangazi Mahallesinde uygulama sırasında kuşku üzerine bir arabaya ‘dur’ ihtarında bulunuldu. 1 Mayıs tarihinde durdurulan araç içerisinde kimlik bilgileri F.Y., B.F.K. ve Y.A. olan 3 kişi ‘şüpheli’ haller sergiledi.

Şüpheliler arabadan indirilerek GBT sorgusuna alınırken, araç içerisinde ve şahıslara yönelik yapılan aramalarda 4 ruhsatsız silah ele geçirildi. 3 kişi gözaltına alınırken, bu şüphelilerin Maltepe Gülsuyu Mahallesindeki meskenlerine savcılık talimatıyla operasyon düzenlendi.
Silahlarla ilişkili 6 kişi tutuklandı.

Zanlıların ikamet adresi ve etrafında güvenlik tedbirleri altında yapılan operasyonda ise Y.T., F.E.A. ve U.K. isimli 3 kişi daha yakalandı. Meskende yapılan aramalarda da 52 silah ve 21 silah kutusu ele geçirildi.
Yakalanan şüphelilerin tamamı Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı.

Burada tabirleri alınan şüpheliler, “6136 SKM” cürmünden 2 Mayıs’ta Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlıların tamamı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, silahların akıbetine ait daha fazla ayrıntı verilmedi.