Meclis (TBMM) ne vakit açılacak? Meclis seçim tatiline girdi mi?

tarafından
42
Meclis (TBMM) ne vakit açılacak? Meclis seçim tatiline girdi mi?

Meclis’in ne vakit açılacağına yönelik tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Bu yıl ağır bir devir geçiren Meclis’te EYT, süreksiz emekçiye takım üzere birçok düzenleme konuşuldu ve yasalaştırıldı. Pekala, Meclis (TBMM) ne vakit açılacak?

TBMM NE VAKİT AÇILACAK?

TBMM, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 28. Periyot Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından ilanını takip eden üçüncü günü saat 14.00’te tekrar açılacak.

EN UZUN YASAMA YILI

Cumhuriyet tarihinin en uzun yasama periyodunu geride bırakan Meclis, 27. Devir’de toplumun muhtaçlık duyduğu yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için ağır çalışma yürüttü.

AA muhabirinin derlediği bilgilere nazaran, 7 Temmuz 2018’de başlayan 27. Yasama Devri, 14 Mayıs’ta sona erecek.

Tarihinde birinci kere bir periyodu 6’ncı yasama yılına girerek geride bırakan TBMM, toplumun muhtaçlık duyduğu yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için ağır mesai yürüttü.

“Cumhuriyet tarihinin en uzun yasama dönemi”ni tamamlayarak rekor kıran TBMM’de, 171’i memleketler arası kontrat olmak üzere 310 kanun teklifi kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin birinci yasama devrinde bir yandan ahenk düzenlemeleri çıkarılırken öteki yandan yıllardır gündemde olan hususların tahliline ait ıslahat niteliğinde çalışmalara imza atıldı.