Millet Partisi’nden YSK’ya ‘Millet İttifakı’ itirazı

tarafından
40
Millet Partisi’nden YSK’ya ‘Millet İttifakı’ itirazı

Millet Partisi, “Millet İttifakı isminin kullanılmaması” için Yüksek Seçim Heyetine (YSK) itiraz etti.

Millet Partisi Genel Sekreteri Mehmet Ali Küçükgüzel, partililerle birlikte YSK Başkanlığına sundukları itiraz dilekçesinin akabinde yaptığı açıklamada, “6’lı masanın ittifak ismi Millet İttifakı olamaz. Zira Millet Partisi kendi ismi ve logosu altında tek başına seçimlere giriyor.” sözünü kullandı.

”SİZ İSİM BULAMADIYSANIZ BİZE SÖYLESEYDİNİZ, BİZ SİZE YAKIŞAN BİR İSİM BULURDUK”

Millet İttifakı’nı oluşturan 6’lı masanın bu ismi benimsemesinin siyasi ahlaka sığmadığını ileri süren Küçükgüzel, şöyle devam etti:

“Dünyanın en varlıklı lisanlarından hoş Türkçe’mizde söz kalmadı mı ki Millet Partisi’nin ön ismi olan millet ismini ittifakınızda isim olarak kullanıyorsunuz. Siz isim bulamadıysanız bize söyleseydiniz, biz size yakışan bir isim bulurduk. 6’lı masa kendine diğer bir isim bulmalıdır.

6’lı masanın, Millet Partisi’nin ismini ittifak olarak belirlemesi ahlaki, türel, yasal değildir. Nezakete sığmaz, siyasi ahlaka, fazilete alışılmamıştır. Ayıptır, haksızdır. Kanunlara açıkça terstir. Her partinin ön isimleri kendine özeldir.”

Parti olarak niyetlerini daha evvel de kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatan Küçükgüzel, parti isimlerini ittifak ismi olarak kullanmaları halinde 6’lı masaya “gasp ittifakı” diye hitap etmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Küçükgüzel, “Bu sebeple Yüksek Seçim Şurasına 6’lı masanın ittifak ismindeki millet ön ismine itiraz müracaatımızı yapıyoruz.” diye konuştu.