Müzikçi Karsu ve Hatay Medeniyetler Korosu’ndan konser

tarafından
28
Müzikçi Karsu ve Hatay Medeniyetler Korosu’ndan konser

“Şarkılarda Sen” projesi kapsamında Karsu ile Antakya Medeniyetler Korosu, Atatürk’ün sevdiği müziklerden Çökertme ve Yemen Türküsü’nü yorumladı. Müzikçi Karsu, “Şarkıları söylerken Atatürk’ü yanımda hissettim, umarım dinleyenlere de birebir formda hissettirebiliriz” dedi.

Proje ile ilgili konuşan Karsu, “Böylesine manalı bir projenin kesimi olduğum için çok memnunum. Ceddimiz 1919’da işgal altındaki ülkemizde, büyük bir umutla bir çaba başlattı. O’nun umudu bize ışık oldu, gayreti yolumuzu aydınlattı. 19 Mayıs ruhunu bugüne taşımak, Ceddimizi anmak ve anlamak için O’nun sevdiği iki şarkıyı tekrar onun için söyledik. Benim için çok his dolu anlardı. Müzikleri söylerken Atatürk’ü yanımda hissettim, umarım dinleyenlere de tıpkı halde hissettirebiliriz” diye konuştu.

Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ise “Antakya Medeniyetler Korosu olarak 2007 yılından itibaren dünyanın birçok yerinde 2.000’den fazla konser verdik. 6 Şubat zelzelesinden sonra böylesine manalı bir proje tarafımıza gelince inanın çok heyecanlandık. 19 Mayıs ruhu ve ülkeyi Kurtuluş Savaşı’na hazırlayan süreç tahminen de şu anda bizim yaşadığımız yıkımda tüm ülkenin bizim için seferber olması ile tıpkı ruhtur. Ulu başkanın bizlere çizdiği yolda görüyoruz ki tüm Türkiye tek yürek olabiliyor. Okuduğumuz yapıtlarda Atatürk’ü ve o periyodu hissederek okumak ve bunu gelecek jenerasyonlara aktarma fikriyse kıymet biçilmez” sözünü kullandı.