Richard Gere 16 yıllık davada aklandı

tarafından
40
Richard Gere 16 yıllık davada aklandı

Pretty Woman, Birinci Kaygı ve Hachi: Bir Köpeğin Kıssası üzere sinemalarla tanınan ünlü oyuncu Richard Gere‘ın, 2007’de AIDS ile uğraş için düzenlenen bir aktiflikte Bollywood yıldızı Shilpa Shetty’i sahnede öpmesi gündem olmuştu.

Hindistan’ın ahlakî ve türel bedelleriyle de gündeme gelen olay, dava konusu olmuştu. Gere’in Shetty’i yanaklarından öpmesinden sonra bu aksiyonun Hint bedellerine alışılmamış olduğunu düşünen radikal Hindular oyuncuyu protesto etmişti. Ve hatta Shetty’nin öpücüğe itiraz etmeyerek müstehcen bir davranışta bulunduğunu argüman edenler de olmuştu.

Tepkilerin ardından Gere, öpüşmenin HIV’in bulaşmasında tesirli olmadığını göstermeye çalıştığını argüman etmiş ve kamuoyundan özür dilemişti.

Ocak 2022’de Shetty’ye yöneltilen suçlamanın temelsiz olduğuna karar verildi. Fakat toplum içinde öpüşmenin kabahat ve öpüşmenin karşılıklı bir aksiyon olduğu ve Shetty’nin Gere’in öpücüğüne itiraz etmemesinin, yasadışı ihmal olduğu belirtildi.

TEMİZE ÇIKTI

10 Nisan Pazartesi günü, yargıç SC Jadhav, Gere’nin dilekçesini reddetti ve Shetty’i de tahliye etti. Ünlü isimlere yöneltilen suçlamaların güçlü bir desteği olmadığı belirtildi.

Dava, Hindistan hukuk sisteminde 15 yılı aşkın bir müddettir devam ediyordu.