Sırbistan’da okulda düzenlenen silahlı akında meyyit sayısı 10’a yükseldi

tarafından
34
Sırbistan’da okulda düzenlenen silahlı akında meyyit sayısı 10’a yükseldi

Sırbistan Sıhhat Bakanlığ’ından yapılan açıklamada, başşehir Belgrad’daki Vladislav Ribnikar İlkokulunda, 14 yaşındaki K.K’nin düzenlediği silahlı hücumda yaralanan 1 kız çocuğunun daha ömrünü yitirdiği tabir edildi.

Açıklamada, kız çocuğunun atakta başından ağır yaralandığı ve tedavi gördüğü Belgrad Üniversitesi Çocuk Kliniği Tirsova’da hayata tutunamadığı kaydedildi.

Bu durumda, kelam konusu atakta ölenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkede son periyotta düzenlenen iki silahlı taarruzun akabinde güvenlik güçlerine teslim edilen silahların bulunduğu Smederevo kenti yakınlarındaki Duvaniste’de dün yaptığı açıklamada, 8 Mayıs’tan bugüne kadar 13 bin 500 ruhsatsız silah, on binlerce mermi ve yaklaşık 2 bin patlayıcı unsurun güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirtti.

SIRBİSTAN’DA BİR HAFTADA İKİ SİLAHLI SALDIRI

Vladislav Ribnikar İlkokulunda K.K, 3 Mayıs’ta güvenlik vazifelisi ve öğrencilere silahla ateş açmıştı. Taarruzda 8’i çocuk, biri güvenlik vazifelisi 9 kişi ölmüş; 6’sı çocuk, 1’i öğretmen 7 kişi yaralanmıştı.

K.K’nin saldırıyı bir aydır planladığı ve saldırdığı öğrencilerin listesi ile okul planının üzerinde bulunduğu belirtilmişti.

Bu akından iki gün sonra da 21 yaşındaki U.B, Mladenovac’ın Dubona köyünde seyir halindeki araçtan otomatik tüfekle etrafa rastgele ateş edip 8 kişiyi öldürmüştü.