SON DAKİKA HABERİ… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Oğan açıklaması

tarafından
34
SON DAKİKA HABERİ… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Oğan açıklaması

Son dakika haberi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cet İttifakı adayı Sinan Oğan’ın ikinci cinste kendisine dayanak açıklamasını kıymetlendirdi.

TRT Haber’e konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisine şahsım ve bütün yol arkadaşlarım ismine teşekkür ediyorum. Sinan Beyefendi ile ortamızda bir pazarlık muhakkak olmadı.” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Sinan Bey’le buradaki ofisimizde bir görüşme yapmıştık. Bugün de bizi ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini beyan etti. Kendisine şahsım ve bütün yol arkadaşlarım ismine teşekkür ediyorum.

Sinan Beyefendi bizim terörle gayret, Türk dünyası ile bağlar başta olmak üzere vatanımızın bekasıyla ilgili net tutumumuzu çok ok uygun biliyor. Bu mevzularda en küçük odunumuz yoktur. Olmamıştır, olamaz da.

Bu güç birliğini milletimizin ve ülkemizin yararına olacağına inanıyorum. Açık gerçek kendilerinde üzerinde durduğu mülteciler sığınmacılar konusu vesaire bu bahiste bizler Suriye’nin Kuzeyi’nde briket meskenlerden başlamak üzere şuan da 450 bin mülteci tekrar yurtlarına döndüler. Ama şu an amaçta 1 milyon mültecinin de oralara döneceğine yönelik planımız var. Tabi bu vakitle gerçekleşecek. Kendisinin de söz ettiği üzere inanç ortamı içinde oralara dönüşü sağlama çabası içerisinde olacağız.

Mutabık kaldığımız hususlardan en değerlisi de Anayasa’nı değişmezleri 66 unsuru. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz münasebetiyle bunlarda da mutabık kalıyoruz.”