Tarihi Osmanlı hamamı turizme kazandırılıyor

tarafından
35
Tarihi Osmanlı hamamı turizme kazandırılıyor

Tarihsel ve kültürel mirasa sahip çıkmak ve ilçenin turistik gelişimine katkı sağlamak emeliyle birçok tarihi yapıtı restore ederek ilçeye kazandıran Gölcük Belediyesi, Yukarı Ulaşlı’da bulunan tarihi Osmanlı hamamındaki onarım çalışmalarını da sürdürüyor.

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan tarihi hamamda devam eden çalışmaları Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer yerinde inceledi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Lider Sezer, “Gölcük’ümüzün tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak ve ilçemizin turistik gelişimine katkı sağlamak emeliyle Üst Ulaşlı’daki Tarihî Osmanlı Hamamı onarım çalışmamız devam ediyor” tabirlerini kullandı.

Sezer kelamlarına “Tarihi hamamın mevcut taş duvarları, özel teknikle metaller kullanılarak sağlamlaştırıldı. Tarihi hamamın kubbeleri de onarılarak kurşun ile kaplandı. Taş istinat duvarları ve travers merdivenlerin tamamlanması sonrası, etraf düzenlemesiyle; tarihî hamamın etrafı de estetik bir görünüme kavuşturulacak. Aslına uygun olarak onarımı yapılan tarihî hamam, onarım çalışmamızın tamamlanması sonrasında, uzun yıllar ilçemiz turizmine hizmet edecek” diyerek devam etti.