Tek hayali ölmeden evvel boşanmak: Eşi konuttan kaçtı, 1,5 yıldır uğraşıyor

tarafından
45
Tek hayali ölmeden evvel boşanmak: Eşi konuttan kaçtı, 1,5 yıldır uğraşıyor

86 yaşındaki Mustafa Göktaş, 11 yıl evvel Nevin Göktaş (60) ile ikinci evliliğini yapan ve eşinin bir diğerine kaçtığını sav ederek 1,5 yıldır boşanma gayreti veren Mustafa dede ölmeden evvel son isteğinin boşanmak olduğunu göz yaşları ile anlattı.

Yıllarca yurt dışında çalışan ve emekli olduktan sonra memleketine dönen Göktaş, Adana’nın Kozan ve Tufanbeyli ilçelerinde hayır işlerine kendini adadı. Göktaş komşularının vesilesi ile tanıştığı ve 11 yıl evli kaldığı Nevin Göktaş’ın konutunu ve eşyalarını alıp öbür bir bireye kaçmasının akabinde külfetli bir sürece girdi. Hayırsever ihtiyar 1 buçuk yıldır diğerine kaçarak kendisini terk eden eşinden boşanmaya çalışıyor.

11 yıl boyunca eşi tarafından ruhsal şiddet gördüğünü ve 1 milyon TL’ye yakın para kaybettiğini tabir eden Mustafa dede, eşinin akrabalarının yıllarca meskenlerinde kira vermeden oturduğunu sav etti.

“BANA BAKACAĞINI SÖYLEDİ”

Yurt dışında çalışıp emekli olduktan sonra birinci eşi olan Hüsne Göktaş’ın kansere yenik düşüp vefat etmesinin akabinde ülkesine döndüğünü belirten Mustafa Göktaş “Memleketime geldim. 25 sene Avrupa’da çalıştım emekli oldum. Memleketime hizmet etmek için geldim. Yetiştiğim kadar hayır yapmaya çalıştım. Un fabrikası, petrol ofisi açtım, köyümün mescidine yardımlar yaptım. Eşimin vefatından sonra vesile oldular şu an evli olduğum Nevin Hanımla tanıştırdılar. O vakit ben 75 yaşındaydım kendisi 50 yaşındaydı olmaz ortamızda yaş farkı çok, dedim ortaya girenler oldu, bu formda evlilik gerçekleşti. Bana bakacağını söyledi” dedi.

“TÜM BİRİKİMLERİMİ ALMAK İÇİN ÖLMEMİ BEKLİYOR

11 yıl evvel evlenmesinin akabinde eşinin tarla ve meskenlerini üzerine yaptırdığını aktaran Mustafa Göktaş, “Evini yaptırdım. Nar bahçesi vardı. ‘Buraya hurma diktirelim’ dedi, hurma diktim. ‘Kardeşimin hakkı var’ dedi, onu satın aldım. Her dairemde bir akrabası oturdu. Benim yaklaşık 1 milyon TL param gitti. Şimdide ayrılmam diyor. Benim ölmemi bekliyor ve tüm birikimlerimi almak istiyor. 11 senede bütün birikimim gitti” dedi.

TEK HAYALİ ÖLMEDEN BOŞANMAK

Tek hayalinin evlenmeden boşanmak olduğunu vurgulayan Mustafa Göktaş, “Tek duam bu. Ben 1,5 yıldan beri boşanmaya çalışıyorum. 5. duruşma. Öteki bir adamla yaşıyor. Ben 86 yaşındayım gittiği adam 45 yaşında bu adalet mi? İki sefer beni öldürmeye geldi kapımın artlarına kilit yaptım. Yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu.