Bakan Akar: Hudutlardan yasa dışı geçişlere asla müsaade verilmiyor

tarafından
51
Bakan Akar: Hudutlardan yasa dışı geçişlere asla müsaade verilmiyor

Son dakika haberi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, göçmenlerin yasa dışı yollarla sondan geçtiği argümanlarını kıymetlendirdi.

Mehmetçiğin sarsıntıyla çabanın yanı sıra hudut güvenliği ve terörle çaba dahil tüm çalışmalarını aksaksız, eksiksiz yerine getirmeye devam ettiğini vurgulayan Akar, “Karada, denizde, havada hak ve menfaatlerimizi korumak, kollamak için bütün ögelerimiz gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Hudut güvenliğine yönelik alınan önlemlere vurgu yapan Akar, “Mehmetçik hudut namustur anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en ağır önlemleriyle hudutlarımızı koruyor, en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla müsaade vermiyor” dedi.

Son periyotta bilhassa toplumsal paylaşım sitelerinde ortaya atılan ve hudutlarda çekildiği sav edilen imajlara de değinen Akar, şunları söyledi:

“Başka ülkelerde ve değişik vakitlerde çekilen fotoğraf ve görüntüleri kullanmak suretiyle birtakım yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar mutlaka yanlıştır, hakikat değildir. TSK, Mehmetçik sıralı amir ve kumandanlarının buyruk komutasında 7 gün 24 saat, en ileri teknolojiyi kullanmak suretiyle hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle, kararlılıkla ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Mehmetçik, rastgele bir formda hudutlarımızdan yasa dışı geçişe asla müsaade ve müsamaha etmemektedir.”

“HİÇBİR YASA DIŞI GEÇİŞE MÜSAADE VERMEYİZ”

6 Şubat sarsıntıları sonrasında “Türkiye’ye yönelik sığınmacı akını olduğu” savlarının ortaya atıldığının görülmesi üzerine çabucak hudut sınırında inceleme ve denetlemelerde bulunduğunu hatırlatan Akar, tüm sivil ve askeri yetkililerle yaptığı görüşmeler ve incelemelerinin akabinde bu argümanların büsbütün gerçek dışı ve palavra olduğunun bir sefer daha görüldüğünü vurguladı.

Türkiye’de bulunan ve sarsıntıda konutlarını kaybeden Suriyelilerin bir kısmının sarsıntı sonrası istekli ve inançlı olarak konutlarına, topraklarına döndüğünü tabir eden Akar, “Bunun dışında hudutlarımızda rastgele bir geçiş olmamıştır. Hiçbir yasa dışı geçişe müsaade vermeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım” dedi.

Savunma ve güvenliğin ülkenin temel bahisleri ortasında yer aldığını lisana getiren Akar, “Bu hususlar rastgele bir biçimde günlük siyasete karıştırılmamalı. Herkes sorumlu davranmalı ve gece-gündüz demeden büyük fedakarlık ve kahramanlıkla hudutları koruyan ve gerektiğinde canını vermeye hazır olan Mehmetçiğin emeğine hürmet göstermeli” diye konuştu.