Türkan Şoray gençlere tavsiye verdi: Okumayı asla bırakmayın

tarafından
40
Türkan Şoray gençlere tavsiye verdi: Okumayı asla bırakmayın

Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Türk sinemasının “Dört yapraklı yoncası” olarak anılan “Sultan” lakaplı Türkan Şoray, Bursa’da özel bir okul tarafından düzenlenen Anneler Günü söyleşisine katıldı. Birinci ve ortaokul ile lise öğrencileri ve velilerle buluşan Şoray, konuşması sırasında hisli anlar yaşadı, gözyaşlarını tutamadı.

Gençlik yıllarında öğretmen olmak istediğini belirten Şoray, “Her vakit, rastgele bir okulun kapısından içeri girsem, içimi ılık bir şeyler kaplar. Daima okulda kalayım isterim. Çok garibinize gidecek tahminen lakin öğrenci olmak isterim. Zati yıllar evvel sinema oyuncusu olmadan evvel, annem beni yatılı öğretmen okuluna yazdırmış. Yatılı öğretmen okuluna gidecektim ve öğretmen olacaktım. Eğitimle ilgili her şey beni çok duygulandırıyor, çok heyecanlandırıyor” dedi.

“OKUMAK KADAR HOŞ BİR ŞEY YOK

Kendisini dinleyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şoray, “Gençler sizleri görünce o kadar keyifli oluyorum ki, sizlerden o kadar hoş güç alıyoruz ki; bizim umudumuzsunuz. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizler bu ülkeyi çok hoş yerlere getirin. Okumayı sakın bırakmayın, devam edin. Dünyada, yüksek okulları bitirmek ve okumak kadar hoş bir şey yok. Ben bunun eksikliğini çok çektim. Sinema benim okulum oldu lakin çok isterdim imkanlarım müsait olsaydı, beni okutsalardı. Onun için çok çalışın, ülkede kalın. Ülkemizi daha ilerilere götürün. Çağdaş, ileri, hoş bir ülke olması için. Zati öyleyiz lakin daha da ileri gitmesi için sizlere güveniyoruz” sözlerini kullandı.