UEFA’dan deplasman yasağı kararı: Feyenoord-Roma maçlarında rakip kadro seyircisi olmayacak

tarafından
43
UEFA’dan deplasman yasağı kararı: Feyenoord-Roma maçlarında rakip kadro seyircisi olmayacak

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Feyenoord ile Roma ortasında oynanacak maçlarda, deplasman ekip taraftarı stada alınmayacak.

UEFA’dan yapılan açıklamada, Hollanda ve İtalya emniyetiyle yapılan görüşmelerin akabinde taraflar ortasındaki maçların yüksek riskli olarak değerlendirildiği ve stada deplasman grup taraftarının alınmamasına karar verildiği belirtildi.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Feyenoord, Roma’yı 13 Nisan’da konuk edecek. Bu müsabakanın rövanşı ise 20 Nisan’da Roma’da oynanacak.

İlk olarak İtalyan yetkililer, başşehir Roma’da oynanacak müsabakaya Hollandalı taraftarların alınmayacağını belirterek UEFA’ya başvurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Söz konusu kararın münasebeti, iki grup ortasında evvelki maçlarda yaşanan olaylara dayanıyor. 2022 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde eşleşen kulüplerin taraftarı, Arnavutluk’un başşehri Tiran’da oynanan maç öncesi birbiriyle çatışmış ve çıkan olaylarda 19 emniyet vazifelisi yaralanmıştı.

Taraflar ortasında yeniden UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi 19 Şubat 2015’te yaşanan öbür hadisede ise İtalya’nın başşehrine gelen Hollandalı taraftarlar, 17. yüzyıldan kalma Barcaccia çeşmesine önemli halde ziyan vermiş ve bu durum İtalya’da infiale yol açmıştı.