Beyaz Bayrak’ta TİSK’in Gurur Tablosu

tarafından
41
Beyaz Bayrak’ta TİSK’in Gurur Tablosu

Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İdare Şurası Lideri Özgür Burak Akkol, Beyaz Bayrak uygulamasının, uzun müddettir TİSK’in emekçi ve patron kuruluşlarıyla birlikte ortak beklentisi olduğunu söz etti.

Akkol, yaptığı açıklamada aşağıdaki tabirlere yer verdi:

“Yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren kayıtlı işletmeleri destekleyecek, bu işletmeleri ayrıştıracak ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasının hayata geçirilmesi uzun müddettir beklentimizdi. Geçtiğimiz yıl Personel Konfederasyonlarımızın iştirakiyle gerçekleştirdiğimiz Ortak Paylaşım Forumu’nda bu mevzuda ortak beklentimizi tabir ettik. Ne keyifli ki, teklifimiz, Sayın Bakanımızın liderliğinde, uzlaşı ile, işçi-işveren-kamu ortak aklı ile icraate döndü. Bugün de burada, TİSK ekosisteminden de Beyaz Bayrak almaya hak kazanan çok sayıda şirket olmasının haklı gururunu yaşıyoruz.”

Özgür Burak Akkol

Çalışma hayatında uzun müddettir beklenen Beyaz Bayrak birinci sahiplerini buldu.

TİSK İdare Konseyi Lideri Akkol, birinci 20 Beyaz Bayrak’ın sahiplerine takdim edildiği merasimde TİSK ekosisteminin çalışma hayatındaki yeterli uygulamalar konusundaki savını ortaya koyarak ekledi:

“Bugün paylaşılan Beyaz Bayrak kriterleri zati TİSK ekosisteminin olmazsa olmazları. Bunlar bizim evvel kendimize, sonra çalışma arkadaşlarımıza ve elbette ülkemize verdiğimiz kelamlar. Biz bu yaklaşımla çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Beyaz Bayrak uygulaması ile güzel örneklerin görünür olmasını ve devletimiz tarafından desteklenmesini çok değerli buluyoruz. Örnek formda faaliyet göstererek öne çıkan 20 işletmemizin idaresini ve tüm çalışma arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyoruz. Bu vesile ile bugüne kadar ilettiğimiz tüm görüşlerimizi dinleyen, takviyesini bizden esirgemeyen Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin’e de şükranlarımızı sunuyoruz. Devletimizle ve Personel Konfederasyonlarımızla beraberce imza attığımız Beyaz Bayrak uygulamasının ülkemiz çalışma hayatına iyi olmasını diliyoruz. Bunun üzere çalışma hayatında ortak akılla hayata geçebilecek, ülkemize, çalışma hayatımıza ve çalışma arkadaşlarımıza paha katacak her bahiste, dayanağa, iş birliğine her daim açığız.”