Birinci “beyaz bayraklı” iş yerleri açıklandı: İşte beyaz bayrak verilen 20 işletme

tarafından
40
Birinci “beyaz bayraklı” iş yerleri açıklandı: İşte beyaz bayrak verilen 20 işletme

Kayıtlı çalışma, vergi ahengi üzere konularda devlete ve çalışanlarına sorumluluğunu vaktinde ve eksiksiz yerine getiren, iş sıhhati ve güvenliği standartlarını daima geliştiren şirketlere verilecek “beyaz bayrak”ın birinci sahipleri belirli oldu.

Beyaz Bayrak Mükafatları için düzenlenen merasimde konuşan Bakan Alım, Beyaz Bayrak uygulamasının detaylarını; “Beyaz Bayrak uygulaması sendikal örgütlülüğe katkı yapacak bir uygulama. Örgütlü işletmelerimize önemli katkılarımız olacak. İŞKUR projelerinden öncelikle onlar faydalanacak. Hem üretim sürecine iştirak projesinde hem iş başı eğitim projesinde Beyaz Bayraklı işletmeler öncelikle yararlanacak. Bunun dışında ihracatçı firmalarımız, ihracat sürecindeki bütün prosedürleri aşmada bir adım önde olacak. Beyaz Bayrak ile birlikte vereceğimiz sertifika kendilerini devlet süreçlerinde bir adım öne geçirecek. Daha değerlisi toplumsal güvenlik takviye primine ek 1 puan vereceğiz. İşçilerimiz örgütlüyse, o iş yerinde toplu iş kontratı sistemi işliyorsa, işletmelerimiz düzgün iş yapıyorsa onların yanındayız. Türk devleti toplumsal bir devlettir. İşçilerin hukukunu savunmak, düzgün iş yapan işletmelerin hukukunu savunmak da toplumsal devletin Çalışma Bakanının misyonudur. Ben bu misyon şuuruyla Beyaz Bayrak uygulamasının devletimize, milletimize, iş yerlerimize ve çalışma hayatına katkı yapacağına inanıyorum.” kelamlarıyla açıkladı.

20 İŞLETMEYE BEYAZ BAYRAK VERİLDİ

Üzerinde “Düzgün İş Örgütlü İşyeri” sloganı yer alan Beyaz Bayrak’ta, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığının logosu da bulunuyor.

İşletmelerin Beyaz Bayrak Mükafatı alabilmesi için makul şartlara sahip olması gerekiyor. Bunlar; kayıtlı istihdam, idari para cezası uygulanmaması, toplu iş kontratı olması, 50 ve üzerinde çalışanı bulunması, Toplumsal Güvenlik Kurumuna prim borcu olmaması, iş sıhhati ve güvenliği şartlarını yerine getirmesi ve işletmede iş kazası yaşanmaması.

Konuşmaların akabinde Bakan Alım, Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu İdare Şurası Lideri Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Lideri Ergün Atalay, Beyaz Bayrak Ödülleri’ni kazanan işletmelerin temsilcilerine sertifikalarını takdim etti.

Ödüller, Ford Otomotiv, Tat Besin, Kordsa Teknik Dokumacılık, Alarko Carrier, Türkiye Şişe ve Cam, NG Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ, Socar Türkiye, Siemens, Bosch, Kale Radyatör, İstikbal Mobilya, Tetra Pak Paketleme, Borusan Mannesmann Boru, Pınar Süt, TÜPRAŞ, Vakko, Kolin İnşaat, Sanko Dokuma, Sarkuysan Elektrolitik ve Oyak Çimento’ya verildi.