Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 12 Mayıs 2023 şimdiki altın kuru fiyatları

tarafından
32
Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 12 Mayıs 2023 şimdiki altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

ANLIK ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları doların kazanımlarını muhafazasıyla geriledi lakin iktisada dair kaygıların devam etmesi ve ABD borç tavanı konusunda muahedeye varılamaması altının daha fazla kayıp vermesini engelledi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 6 dolar civarında seyrediyor.

İç piyasada altının gram fiyatı 1263 lira düzeyinde hareket ediyor.

ABD’de borç limitine ait belirsizlikler günden güne varlık fiyatları üzerindeki tesirini artırıyor.

ABD Lideri Joe Biden ile kongre başkanlarının bugün yapacağı toplantının ertelendiğine yönelik haberler öne çıkarken, erteleme sebebinin alt komitelerdeki hazırlıkların yetişmemesinden kaynaklandığı söz ediliyor.

Dün hususa ait açıklamalar yatırımcıların odağında kalmaya devam ederken, Milletlerarası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD’nin temerrüde düşmesi halinde bu durumun yalnızca ABD için değil, global iktisat için de çok önemli yansımaları olacağı ikazında bulundu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da ABD’nin borç yükümlülüklerini yerine getirmemesinin son birkaç yıldaki kazanımları tehdit edebileceğini ve global bir gerilemeyi ateşleyebileceğini söyledi.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri de kelamla yönlendirmelerini sürdürürken, Minneapolis Fed Lideri Neel Kashkari, yüksek enflasyonun düştüğüne dair birtakım delillerin olduğunu lakin hala ısrarcı olduğunu ve bunun sıkı para siyasetine daha uzun mühlet devam etmeleri gerektiği manasına geldiğini lisana getirdi.

Çeyrek altın ziynet takı kümesinin en küçük üyesidir. Halk ortasında küçük altın olarak isimlendirilmektedir.

Altınlar yüklerine nazaran paha kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın yükü ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. İkramlık olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım hedefli tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.