Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2 Mayıs 2023 aktüel altın kuru fiyatları

tarafından
36
Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2 Mayıs 2023 aktüel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

Altın fiyatları, temkinli piyasa iştirakçileri en önemli merkez bankalarından, bilhassa de ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) para siyasetlerine dair ipucu beklerken yatay seyrediyor.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1984 dolar düzeyinde süreç görüyor.

İç piyasada gram altın 1242 lira, çeyrek altın 2 bin 242 lira, cumhuriyet altını 9 bin 224 liradan satılıyor.

Piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın açıklayacağı faiz kararlarına odaklandı.

Fed’in yarın siyaset faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, siyaset metni ve Fed Lideri Powell’ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların tarafı üzerinde tesirli olması bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın yıl sonuna kadar iki sefer faiz indirimine gidebileceği fiyatlansa da kelam konusu fiyatlamaların yarınki gelişmelere paralel değişebileceği tabir ediliyor.

Öte yandan, ağır data haftasında cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam sayısı iktisattaki gidişata ait ipucu vermesi açısından büyük değer arz ederken, ülkede bankacılık krizinin yatışması da risk algısını törpülüyor.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), dün, First Republic Bank’ın kapatıldığını ve varlıklarının ABD’nin büyük bankalarından JPMorgan Chase tarafından satın alınacağını duyurmuştu.

ANLIK ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın ziynet takı kümesinin en küçük üyesidir. Halk ortasında küçük altın olarak isimlendirilmektedir.

Altınlar yüklerine nazaran paha kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın tartısı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. İkramlık olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım emelli tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.