Diyanet İşleri Başkanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? (2023 Diyanet 4 bin 538 işçi alımı)

tarafından
38
Diyanet İşleri Başkanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? (2023 Diyanet 4 bin 538 işçi alımı)

Diyanet İşleri Başkanlığı 4 bin 538 işçi alımı müracaatları için detaylar merak ediliyor. Diyanet, taşra teşkilatında aşçı, paklık işçisi, sürücü, muhafaza ve güvenlik vazifelisi üzere durumlara toplamda 4 bin 538 işçi alacak. Pekala, Diyanet İşleri Başkanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır, kurallar neler?

PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru süreçleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İdare Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar “sinav.diyanet.gov.tr” adresine giriş yaparak e-Devlet giriş seçeneği ile T.C. kimlik numarası ve şifresiyle müracaatlarını gerçekleştirebilir.

Müracaatların sona ermesinden sonra adayların müracaat bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun mutlaka değişiklik yapılmayacaktır.

Başvuru süreçlerinin yanlışsız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen konulara uygun olarak yapılmasından adayların kendileri sorumlu olacaktır. Adaylar, müracaat ekranındaki ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak formda öz geçmişlerini yazacaklardır.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci hususunun (A) bendinde belirtilen genel şartları
taşımak,

2. 2022 yılı KPSS (B) kümesinden ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (Lise yahut dengi okul) için KPSSP94 puan çeşidinden en az 50 puan almış olmak,

3. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

4. Son müracaat tarihi prestijiyle 18 yaşını doldurmuş olmak,

5. Son müracaat tarihi prestijiyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

6. Vazifesini devamlı yapmaya pürüz sıhhat sorunu bulunmamak,