Ecogreen’in dev projesi, GE’nin teknolojisiyle buluşuyor

tarafından
45
Ecogreen’in dev projesi, GE’nin teknolojisiyle buluşuyor

Enerji ve Alışılmış Kaynaklar Bakanlığı’nın Güneş Gücüne Dayalı Yenilenebilir Güç Kaynak Alanları ve Temas Kapasitelerinin Tahsisine Ait YEKA GES-4 Niğde Bor- 2 ihalesini almaya hak kazanan ve Ağustos 2023’te 130 MWp’lik santralin tamamını devreye almaya hazırlanan Ecogreen Enerji’nin İdare Heyeti Lideri Osman Uğurlu, GE ile yaptıkları protokolün ayrıntıları anlattı.

Gerek teknolojide gerekse çevresel düzenlemede Türkiye’nin yenilenebilir güç vizyonuna yakışan, onu bütün dünyaya örnek formda yansıtan bir santral kuracaklarını belirten Uğurlu kelamlarına şöyle devam etti:

“Ecogreen Güç, yalnızca yenilenebilir güç kaynaklarına yatırım yapan, biyogaz, biyokütle ve güneş güç santralleriyle ülkemizin yenilenebilir gücüne güç katan bir şirkettir. Kısa vakitte büyük yatırımlar gerçekleştirerek, dalda önemli bir oyuncu haline geldik. Bu başarımızı YEKA-4 Niğde Bor-2 GES ihalesini almaya hak kazanarak taçlandırdık. Burada da öbür tüm santrallerimizde olduğu üzere her haliyle örnek gösterilecek bir projeyi ülkemize kazandırmaya çaba ediyoruz.

Uluslararası ölçekte iş geliştirme vizyonumuzla, bu projede GE ile çalışmayı uygun gördük. Türkiye’de 70 yıldan uzun müddettir faaliyet gösteren GE’nin teknolojik donanımından ve deneyiminden yararlanmaktan büyük memnunluk duyacağız. Bu santralimizde FLEXINVERTER Güneş Gücü Santrali teknolojisini kullanacağız. Birebir vakitte proje kapsamında Solar Power Station teknolojisinin tasarım, mühendislik, tedarik ve hizmete açma süreçleri de yer alıyor.

GE ile imzaladığımız protokolün şirketimize ve ülkemize güzel olmasını diliyorum. Güçlü ve sürdürülebilir yatırımlarımızla ülkemizin gücü için durmaksınız çalışmaya devam edeceğiz.”