Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 12 Nisan 2023 aktüel altın kuru fiyatları

tarafından
48
Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 12 Nisan 2023 aktüel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

Altın fiyatları tekrar yükselişe geçti.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı yine 2 bin doların üzerine çıktı. Altının onsu 2 bin 18 dolardan süreç görüyor.

İç piyasada gram altın 1252 lira, çeyrek altın 2 bin 94 lira, cumhuriyet altını 8 bin 615 liradan satılıyor.

GÖZLER ABD ENFLASYONUNDA

Piyasalar bugün ABD enflasyon verisini bekliyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımı kararı alırken göz önüne aldığı tüketici enflasyonu bilgileri takip edilirken, piyasalar merkez bankasının mayıstaki toplantısında bir faiz artırımına daha gideceğini fiyatlıyor.

ABD’de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam bilgilerinin, istihdam piyasasının faiz artırımları karşısında güçlü kaldığına işaret etmesiyle Fed’in mayısta 25 baz puan faiz artırımına gideceği istikametinde beklentiler kuvvetlendi.

Yatırımcılar Fed’in mayısta yüzde 66 olasılıkla faizleri 25 baz puan artıracağını ve devamındaki toplantılarda artırımları durduracağını fiyatlıyor.

Philadephia Fed Lideri Patrick Harker dün merkez bankasının yakın vakitte faiz artırımlarını sonlandıracağını düşündüğünü söyledi fakat enflasyonu yüzde 2 olan maksat düzeye düşürme azusunu yineledi.

Fed geçen ayki siyaset toplantısında faizleri 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-yüzde 5 aralığına yükseltmişti.

Yatırımcılar, para siyasetinin seyri ve martta bankacılık dalında görülen krizin tesirlerine dair ipucu edinmek için Fed’in bu akşam yayımlanacak Mart ayı siyaset toplantısının tutanaklarını da inceleyecek.

Uluslararası Para Fonu (IMF) dün finans sisteminde görülen zayıflıkların yeni bir krize dönüşebileceği ve global büyümeyi keskin biçimde düşürebileceği ihtarında bulundu. IMF 2023 için global büyüme varsayımını düşürdü.

  • ALTIN TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Çeyrek altın ziynet takı kümesinin en küçük üyesidir. Halk ortasında küçük altın olarak isimlendirilmektedir.

Altınlar yüklerine nazaran bedel kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın yükü ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. İkramlık olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım maksatlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.