Mart ayı aile dayanak ödemeleri yattı mı, ne vakit yatacak? Bakan Yanık’tan açıklama

tarafından
35
Mart ayı aile dayanak ödemeleri yattı mı, ne vakit yatacak? Bakan Yanık’tan açıklama

Her ay binlerce muhtaçlık sahibi aileye yapılan aile dayanak ödemeleriyle ilgili ödeme tarihleri sorgulanıyor. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Yanık tarafından yapılan açıklamayla birlikte, aile takviye ödemelerinin hesaplara yatırıldı bildirildi.

MART AYI AİLE TAKVİYE ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mart ayına ait öteki toplumsal yardımların yanı sıra üç nakdi toplumsal dayanak programı ile gereksinim sahiplerine 466,1 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Buna nazaran; Mart ayında ödenmesi beklenen aile dayanak ödemeleri hesaplara yatırıldı.

BAKAN YANIK’TAN AÇIKLAMA

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mart ayına ait öbür toplumsal yardımların yanı sıra üç nakdi toplumsal takviye programı ile gereksinim sahiplerine 466,1 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, Kurallı Eğitim ve Koşullu Sıhhat Yardımları ile Çoklu Doğum Yardımı kapsamında, mart ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan toplumsal yardım ödemelerine ait bilgi verdi.

Şartlı Eğitim Yardımı ile çocukların okula devam etmesi kaydıyla birinci ve orta tahsil çağında çocuğu bulunan ve toplumsal garantisi olmayan ailelere eğitim dayanağında bulunduklarını belirten Yanık, “Buna ek olarak Kaideli Sıhhat Yardımı ile de 0-6 yaş ortasında çocuğu olan gereksinim sahibi ailelere, Sıhhat Bakanlığının belirlediği vakitlerde sıhhat denetimlerini yaptırmaları kaydıyla nizamlı nakdi yardımda bulunuyoruz.” sözünü kullandı.

Çoklu doğum sonucu dünyaya gelen çocukların bulunduğu gereksinim sahibi hanelere de nakdi dayanak verildiğini bildiren Yanık, “Bu kapsamda, mart ayına ait öbür toplumsal yardımlarımızın yanı sıra üç nakdi toplumsal takviye programımız ile gereksinim sahiplerine 466,1 milyon lira ödeme yaptık.” bilgisini verdi.