Trendyol, yurtdışında büyümesine Azerbaycan ile devam ediyor

tarafından
32
Trendyol, yurtdışında büyümesine Azerbaycan ile devam ediyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST’te Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın iştirakiyle düzenlenen merasimde mutabakat, Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin, Pasha Holding CEO’su Jalal A. Gasimov tarafından imzalandı. Muahede kapsamında, Trendyol ve PASHA Holding Azerbaycan’da ortak e-ticaret faaliyetleri gösterecek şirket kuracak.

Daha evvel Trendyol’un Berlin ofisi açılışına katıldığını hatırlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İşte bugün de ikinci adres olacak halde, Trendyol’u Azerbaycan’da görmeye başlayacağız. Azerbaycan’la iş birliği ile Türkiye’nin bir markasını, Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak markasını, dünyaya farklı bir açıdan daha tanıtmış olacağız” sözlerini kullandı.

Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin, “PASHA Holding’in Azerbaycan pazarındaki tecrübeleri ile Trendyol’un teknoloji, lojistik ve üretim yetkinliklerinin yaratacağı sinerji, Azerbaycan e-ticaret ekosisteminin gelişmesine kıymetli katkılar sunacak. Bu manada, kurulacak stratejik paydaşlığın başarısına ve kardeş ülke Azerbaycan’a yaratacağı olumlu tesire yürekten inanıyoruz” dedi.

PASHA Holding CEO’su Jalal Gasimov, “Azerbaycan’daki tüketiciler Trendyol’un ülkemizde faaliyet göstermesini bir müddettir talep ediyordu. İmzaladığımız paydaşlık muahedesi ile dijital perakende ekosistemindeki varlığımızı güçlendirmek ismine değerli bir adım attık. Muahede ile iki kardeş ülke ortasında e-ticarette know-how transferini sağlayacağımız için heyecanlıyız” diye konuştu.

Türkiye’nin önder, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Azerbaycan pazarına giriyor. Kafkasya bölgesinin en büyük holdinglerinden Bakü merkezli PASHA Holding ile Azerbaycan pazarı için paydaşlık mutabakatı imzalayan Trendyol, küresel büyüme stratejisi kapsamında kıymetli bir adım daha atıyor. Trendyol ile PASHA Holding ortasında imzalanan muahede ile Azerbaycan pazarında e-ticaret dalında faaliyet gösterecek ortak bir şirket kurulacak.

İKİ ÜLKENİN TİCARET HACMİ DAHA DA ARTACAK

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST’te gerçekleştirilen imza merasimi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın iştirakiyle gerçekleştirildi.

Türk markalarının e-ticarette Türkiye’de yakaladıkları ivmeyi yurtdışına taşımak istediklerini kaydeden Bakan Varank, “Bundan evvel Trendyol’un Berlin ofisinin açılışına gitmiştim. İşte bugün de ikinci adres olacak halde, Trendyol’u Azerbaycan’da görmeye başlayacağız. Hali hazırda Trendyol Azerbaycan’da en fazla kullanılan markalardan bir tanesi ancak artık yoluna Azerbaycan’ın da markası olarak devam edecek. İki ülke ortasındaki ticaret hacmi önümüzdeki periyotta daha da artmış olacak. Dünyada büyük bir rekabet var. Bu rekabeti ıskalamamamız lazım. Biz de inşallah burada Azerbaycan’la iş birliği ile Türkiye’nin bir markasını, Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak markasını, dünyaya farklı bir açıdan daha tanıtmış olacağız” dedi.

STRATEJİK İŞTİRAKİN YARATACAĞI SİNERJİ AZERBAYCAN E-TİCARET EKOSİSTEMİNİ GELİŞTİRECEK

İmza merasiminde konuşan Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin, “PASHA Holding ile stratejik iştirakimizin birinci adımını attık. 3 Mayıs prestijiyle Azerbaycan sitemiz kullanıma açılacak. Altyapı çalışmalarımızı tamamladığımızda da Azerbaycan’daki faaliyetlerimize tam olarak başlamış olacağız. Geçtiğimiz yıl yurtdışından Trendyol’a verilen siparişlere baktığımızda birinci sırada Azerbaycan yer alıyor. Bunun yanında taşınabilir data tahlil platformu App Annie’ye nazaran, 2022 yılında Azerbaycan’da en çok indirilen uygulama Trendyol oldu. PASHA Holding’in Azerbaycan pazarındaki tecrübeleri ile Trendyol’un teknoloji, lojistik ve üretim yetkinliklerinin yaratacağı sinerji, Azerbaycan e-ticaret ekosisteminin gelişmesine kıymetli katkılar sağlayacak. Bu manada kurulan stratejik iştirakin başarısına ve kardeş ülke Azerbaycan’a müspet tesirine yürekten inanıyoruz” dedi.

Trendyol’un memleketler arası pazarlara açılmasının, gelecek vizyonundaki önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Çetin şöyle devam etti; “Bu teşebbüs, hudut ötesi ticareti kolaylaştırması ve bölgedeki ekonomik büyümeye katkı sunmasıyla da Türkiye ile Azerbaycan ortasındaki işbirliğine dayalı bağlantıları de güçlendirecek. Bu işbirliği, birbirini tamamlayan yetkinliklere sahip iki ülkeyi karşılıklı yarar sağlayacak bir iştirak için bir ortaya getiriyor.”

“YENİ FIRSATLARI TAKİP EDECEĞİZ”

PASHA Holding CEO’su Jalal Gasimov ise, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sağladığı kolaylık, geniş eser seçeneği ve rekabetçi fiyatları nedeniyle Azerbaycan’da e-ticarete olan ilgi artmış durumda. Bu mutabakat, daha geniş eser seçeneklerine avantajlı fiyatlarda erişim kolaylığı sağlarken; PASHA ekosistemine dahil olanlar başta olmak üzere Azerbaycanlı şirketlerin finansal eser ve hizmetlerini de sunacak. Böylelikle, genel finansal sıhhati düzgünleştirirken, müşteri tecrübesini de geliştirecek. Bu teşebbüs, teknoloji transferini kolaylaştırmasının yanı sıra lojistik ekosistemini geliştirerek süratli market ve yemek üzere farklı alanlara kıymet katacak; yeni iş imkanları yaratacak. E-ticaret kültürünü teşvik edecek, KOBİ’lerin online satış yapmasına imkan sağlayacak ve kayıt dışı ekonomiyi azaltacak. Böylelikle, bu teşebbüsün ülkedeki yabancı yatırımı da artırmasını bekliyoruz.”

Trendyol hakkında

2010 yılında kurulan Trendyol, Türkiye’nin başkan, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarındandır. Trendyol, Türkiye’nin öncü Ar-Ge merkezlerinden Trendyol Tech, en süratli gelişen taşıma ağı Trendyol Express, süratli market ve yemek teslimatı yapan Trendyol Go ve en büyük ikinci el eser platformu Dolap ile paha üretmeye devam ediyor. Trendyol, Almanya’daki müşterilerine özel trendyol.com/de ve trendyol.com/en aracılığı ile Türk üreticilerini Avrupa’nın 27 ülkesiyle buluşturuyor. Ayrıyeten 90’a yakın küresel e-ticaret platformu aracılığıyla yerli üreticilerin eserlerini dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ulaştırıyor. Trendyol, yerli üreticilerin 100’den fazla ülkeye e-ihracat yapmasını sağlıyor. Trendyol, Azerbaycan’da da müşterilerine direkt kendi platformu üzerinden hizmet verecek.

PASHA Holding hakkında

2006 yılında kurulan Azerbaycan’ın önde gelen şirketler kümesi PASHA Holding, bankacılık, sigortacılık, inşaat, market, tarım ve otelcilik, başta olmak üzere pek çok farklı kesimde faaliyet gösteriyor. Klâsik faaliyet alanlarının yanında, PASHA Holding temel ferdî bankacılık hizmetlerinin yanı sıra katma kıymetli hizmetlerle (Birbank by Kapital Bank gibi) dijital perakende ticaret ekosisteminde de faal pozisyonda yer alıyor. Kelam konusu hizmetler; en önemli tüketim kategorilerinde satıcı dayanaklı bonus programı, tüketici elektroniği, hoşluk eserleri ve eşyası odaklı B2C pazaryeri, dijital cüzdan hizmetleri ve öbür iş kollarındaki hizmetleri kapsıyor.