Zelzele bölgesindeki konteynerlerin sayısı 49 bini aştı

tarafından
40
Zelzele bölgesindeki konteynerlerin sayısı 49 bini aştı

Deprem bölgesinde oluşan acil barınma muhtaçlığı için inançlı ve güçlü bir tahlil olarak tercih edilen konteyner kentlerin konseyimi sürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın nisan ayının başında yayımladığı datalar bölgede kurulması planlanan 132 bin 447 konteynerden 49 bin 202’sinin kurulumunun tamamlandığını gösterirken, kurulan konteynerlerinde yaklaşık 79 bin şahsa yuva olduğu biliniyor.

Peki bölgedeki konteyner kentlerde inşa edilen prefabrik konteyner yapılar, hangi özellikleri taşıyor? Üretim suratını üçe katlayarak sarsıntı bölgesine her gün yaklaşık 70 konteyner sevkiyatı gerçekleştiren Karmod’un CEO’su Mehmet Çankaya, memleketler arası standartlara uygun yeni kuşak konteynerlerin özelliklerini paylaştı.

80 KİLOMETRE SURATINDAKİ RÜZGARA GÜÇLÜ

Deprem bölgesindeki acil barınma gereksinimine acil bir tahlil sunmak için, süratli üretilebilen ve kolay kolay kurulan sandviç panel hayat konteynerleri tercih ediliyor. 21 metrekarelik bir hayat alanı sunan iki odalı konteynerler, tuvalet, duş ve mutfak eviyesine de sahip. 3 metreye 7 metrelik boyutlarıyla memleketler arası nakliye standartlarında taşınabiliyor ve benzeri yapılardan 6,6 metrekare daha fazla kullanım alanı sunuyor.

Çatı sisteminde özel şekillendirilmiş kenetli EPS dolgulu sandviç panel kullanılan memleketler arası standartlardaki konteynerler, özel kenet sistemi sayesinde yağmur sularını tahliye edebiliyor. Yere sabitlenen konteynerler, saatte 80 kilometre rüzgar suratına karşı dayanıklılığını koruyor.

YALITIMDA %60 TASARRUF

Kaynaksız, cıvatalı ve vidalı sistemle üretilen yeni jenerasyon sandviç panel konteynerler, 5 santimetre duvar kalınlığı ve 12,5 santimetre çatı kalınlığıyla izolasyonda da avantaj sağlıyor. %100 oranında sızdırmazlık sunan yapılar, yalıtımda da %60 tasarruf oranıyla öne çıkıyor.

Yanmaz gereçleriyle öne çıkan, kısa müddette üretilebilen ve paslanmaz galvanizli çelikle uzun ömürlü bir kullanım sunan konteynerler afet bölgesindeki depremzedeler için sağlam ve sağlam bir barınma tahlili olarak sıkça tercih ediliyor.

Mehmet Çankaya

3 BASAMAKTA KURULABİLİYOR

Konteyner heyetimi için öncelikle konteyner alt şasesinin düz yere yerleştirilmesi, sonra da köşe ve orta dayanak direklerinin vidalanarak üst şaseyle birleştirilmesi gerekiyor. Duvar panelleriyle bir arada pencere ve kapıların takılmasıyla kullanıma hazır hale geliyor.

Bu yapılar, depremzedelerin barınma gereksinimlerinin yanı sıra 11 vilayetteki afetzede esnafın ve küçük işletmelerin de işlerini kesintisiz sürdürebilmelerine dayanak oluyor. Acil durumlarda ortaya çıkan barınma muhtaçlığını karşılamak için güçlü bir tahlil olarak tercih edilen konteynerlerin inşası, zelzele bölgesinde devam ediyor.