FED faiz kararı ne vakit, saat kaçta açıklanacak? (2023 FED nisan ayı PPK faiz kararı)

tarafından
46
FED faiz kararı ne vakit, saat kaçta açıklanacak? (2023 FED nisan ayı PPK faiz kararı)

FED faiz kararı için geri sayım başladı. Bugün ve yarın, ABD Merkez Bankası tarafından yapılacak Para Siyaseti Konseyi toplantısının akabinde, nisan ayı FED faiz kararı piyasalara duyurulacak. Yatırımcıları yakından ilgilendiren toplantıda faizin ne tarafta olacağı merak ediliyor. İşte detaylar.

FED FAİZ KARARI NE VAKİT, SAAT KAÇTA?

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi aşikâr oldu.

Buna nazaran; FED faiz kararı toplantısı 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak ve 3 Mayıs akşamı saat 21.00’da kritik faiz kararı açıklanacak.

NİSAN AYI FAİZ BEKLENTİSİ NE TARAFTA?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın açıklayacağı para siyaseti kararları ve Fed Lideri Jerome Powell’ın toplantı sonrası yapacağı kelamla yönlendirmeler öncesinde karışık bir seyir izliyor.

Dünya genelinde bu hafta açıklanacak merkez bankalarının para siyaseti kararları ve ağır bilgi gündemi fiyatlamaları zorlaştırıyor.

Fed’in yarın siyaset faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, siyaset metni ve Fed Lideri Powell’ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların istikameti üzerinde tesirli olması bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka’nın yıl sonuna kadar 2 defa faiz indirimine gidebileceği fiyatlansa da kelam konusu fiyatlamaların yarınki gelişmelere paralel değişebileceği söz ediliyor.

MART AYI FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası (Fed), mart ayı faiz kararını açıkladı.

Fed, siyaset faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltti.

Son artışla birlikte banka, siyaset faizini 2007’den bu yana kaydedilen en yüksek aralığa çıkardı.